Peto Haminassa 20.7.

Pedon kanssa startattiin 2 agirataa sunnuntaina. Olin ajatellut mennä Haminaan pikkukisoihin, niinkuin varmaan ne 39 muuta mini kolmosta... Eka rata oli Mujusen hauska takaakiertorata. Peto kulki kivasti, mutta oma ohjaus oli kai jotenkin myöhässä kun Peu ehti haukkua radalla (sitä se tekee harvoin). Kolmanneksi viimeisellä esteellä Peto huomasi maassa tukon ruskeaa karvaa ja teki u-käännöksen, kävi haistamssa tukkoa (hitto ei se ollutkaan ruokaa) ja jatkoi matkaa. Aikaa siinä paloi taas turhaan ja vaikka tuli nolla, oltiin vasta kuudensia.

Tokalla radalla sain oman ohjauksen paremmin kohdilleen, kontakteilla vähän ylivarmistelin ja oltiin nollalla sijalla 7. Vikasta radasta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja peu meni hyvin myös keppien avokulman.


Piskin treenailu

Piskin kanssa ollaan otettu pikku hiljaa treenejä. Välissä on mennyt hyvin, välissä vähemmän hyvin. Tällä viikolla olin ma ja ti treenaamassa. Maanantaina Piski kulki ihan älyttömän lujaa ja hyvin. Kontaktit oli hyvät, ainoastaan kepeille viennissä (punasella piirretty rata) oli ongelmia. Lähetin Piskin putkeen puomilta ja jäin hypyn taa kutsumaan. Siitä tuli helpohko kulma kepeille, mutta P:llä oli jo sen verran vauhtia, että se pari kertaa juoksi jalkoihini. Sain kohdan korjattua kun kutsuin hieman kauempaa ja otin siten etumatkaa kepeille.

1759129.jpg

Ti olin Jonnan ja Pirjon kanssa treenaamassa. Jatkoin saman radan kanssa mutta nyt oranssia reittiä. Piski oli täysin kahjolla päällä. En muista että se oisi ollut tollanen aikoihin. Se paineli sata lasissa ja oli kaikkea muuta kuin huolellinen suorituksissa. Kepeillä avokulma tuotti ongelmaa (P meni oikein sisään, muttei taipunut tokaan väliin) kunnes tajusin että kotona P on aina vähän mun edellä menossa avokulmaan ja nyt olinkin sen edellä. Piskin kanssa oli sika hauskaa vaikka se olikin ihan hervottomalla tuulella :)

Lopuksi kokeilin hiukka bc:n ohjausta Decolla ja Funilla, ei ole herkkua minikoiran ohjaajalle, noita kun piti kääntää jo pari metriä ennen estettä ja jos käsi meni riman päällä alas niin rimat ropisi. Huh miten työlästä, onneksi ei tuollaisia tartte näiden marsujen kanssa pohtia, tärkeämpää on ettei käännä liian aikaisin kun kerkeävät muuten kääntyä pois esteeltä ;)


Peto hampaan poistoon tortaina

Pedolta joudutaan poistamaan 2 poskihammasta ainakin, ovat ihan löyhästi kiinni. Muitakin hampaita saatetaan joutua poitamaan, ientaskut ovat löysät kun niiden pitäisi olla kiinteänä hammasta vasten. Voipi olla että siellä on enmmänkin mätiä hampaita. Poisto tehdään Espoon eläinsairaalassa asiaan erikoistuneella eläinlääkärillä, Peu on siis osaavissa käsissä kuten myös loput kesälomapalkastakin...