Vähän on ollut hiljasta blogissa, toisaalta kymmenen vuoden agilityurani aikana en ole ikinä treenannut niin vähän kuin nyt elokuun jälkeen. Kerta ainakin viikossa on tullut kentällä käytyä, mutta jos vertaa vaikka viime vuoteen, jolloin olen treenannut ~3 x vk + pihatreenit harva se päivä, niin onhan tää ollut käsittämättömän hiljainen kolme kuukautta. Lauma meni elokuussa uusiksi; Matin mukana uuteen kotiin lähti cavalierit ja mun kanssa asuaan jäi sheltit. Petoa lukuunottaatta koirat on sopeutuneet uuteen elämän mutkattomasti. Sheltit tuntuu olevan tyytyväisiä kaikkeen, ne on saaneet sopeutua nyt pitempiin aikoihin olla yksin (Mattihan oli päivät kotona) ja toisaalta siihen, että muuna aikana ne matkustaa minne millonkin mun menojen mukaan. Pedolla tosiaan oli etenkin alkuun vaikeuksia sopeutua ja se oli tosi loukkaantunut mulle. Kun kävin katsoassa sitä Matin luona, Peto oli kuin mua ei olisi ollut olemassakaan. Pedon kanssa en enää treenaa kuin silloin tällöin, lähinnä jos se on mulla hoidossa. Kisauranhan olin päättänyt lopettaa valioitumiseen, joten se tavotehan on jo saavutettu. Ehkä silloin tällöin tulen vielä kisaamaan Pedon kanssa joissain erityisissä kisoissa, niin kuin Suhionoissa tai yökisoissa. Toki riippuu tietysti Pedon kunnostakin, eihän tuo enää ihan nuori ole.

Piski alkaa pikkuhiljaa  olla kisakunnossa, puomi on vieläkin vähän kysymysmerkki; treeneissä sujuu loistavasti, mutta kisatilanteessa Pis ei on liian kierroksilla eikä keskity kunnolla.  Hyppiksille ainakin voisi ilmoittaa. Tauko on tehnyt kaikille hyvää, tosin mun treenimotivaatio on vieläkin vähän kadoksissa, mutta pikku hiljaa taas treenaus alkaa kiinnostaa. Suunnitelma talvelle on seuraavanlainen: Kimppatreeni 1 x vk, lähinnä Piskin treenausta, Niinu kouluttaa noin 1 x kk. Jonnan kanssa pyritään käymään kerta viikkoon, käytännössä se on mennyt kuitenkin noin joka toiseen viikkoon, kun aina sattuu osumaan jommalle jotain. Siinä tulee treenattua Pinkoa hyvin, Jonnalta saa Pinkolle hyödyllisiä vinkkejä. Lauantaisin on Hyvinkään treenit, niissä ei ehdi kahdelle paljoa ottaa, mutta toisaalta lyhyet treenit on välillä tarpeen. Ainut mikä selvä puute on yksittäisten esteiden vahvistsminen, jota ei nyt tule juurikaan tehtyä. Pitäisi yrittää pyörähtää hallilla edes kerta viikkoon vahvistamassa esteitä, etenkin Pinko kaipaisi sitä paljon.

Pinko junnaa vähän paikoillaan, eikä johdu koirasta vaan treenin puutteesta. Lisäksi Pinkolla oli juuri juoksut, joten kuukausi on ollut täydellistä treenitaukoa. Tässä estepäivitys:

A - ollaan täyskorkeassa, mennään yksittäisenä, takaaleikkaus ok, seuraavaksi persjätöt, valssit ja 90 asteen käännökset. Metodi on siis läpijuoksu.

Puomi - yksittäisenä ilman hihnaa, tyhjä targetti maassa ja palkka kauempana.

Keinu - hihnassa, avustettuna, täysillä päähän, kevyt pamautus

Kepit - jäissä, pitäisi ottaa verkoilla radalle ja alkaa häivyttää

Rengas - tehty silloin tällöin laiskasti

muut ok.

 

Mahdollisia kisoja Piskille loppuvuodeksi, sääli että hyppiksiä on todella vähän enää. 

15.11. Atd (2.11.) 2 x agi Henkka

28.11. Rima (18.11.)  agi hyppis agi L R-L

29.11. Hau (19.11.) agi, hyppis, agi Savioja??

5.12. Porsk (23.11.) agi, hyppis Siimes

6.12. Koivu (20.11.) agi Laamanen