Kauheasti ollut kiirettä koulussa ja sen loputua duuneissa, niin että olen treenannut taasen ihan surkean vähän ja surkean tasoisesti. Jotain on kuitenkin saatu aikaankin: Piskistä tuli 13.5. FIN AVA ja hyppy-sertitkin on saatu kokoon lukuun ottamatta viimeistä, jota ei vielä voida saada ennen helmikuuta 2011. Piski sai valioitumisen yhteydessä myös SM-nollat kokoon ja sen jälkeen tuli Santalahden kisoissa vielä toinenkin tuplanolla, tuplavoitoilla.

SM:t meni vähän niin kuin osasin odottaa, päästiin neljä estettä ja sitten tuli hyl :D Tajusin vähän ennen itse kisoja, että on muuten aika paljon asioita, joita pitäisi opetella, jos niissä geimeissä haluaisi pärjätä. Etenkin tekniikoita pitäisi treenata niin, että pystyy tekemään useamman teknisesti vaikean kuvion peräjälkeen. Esimerkkinä Berglundin minien hyppyrata, jossa kohta 6-10 (estevälit oli luonnossa huomattavasti pidemmät). Piti tehdä takaakierto (7), varmistaa päällejuoksulla, että koira ottaa takaakierron eikä juokse ohi, ehtiä valssaamaan 9a-esteen taakse, tehdä pakkovalssi ennen 9b-estettä, pitää koira hallussa 9b:llä ja heittää takaakiertoon 9c:lle ja tehdä twisti. HUHHUH.

Radan on suunnitellut Eija Berglund

No ainakin tiedän nyt mitä pitää treenata:

  • twistejä useita peräkkäin
  • takaakierroille lähetykset
  • siivekkeen ympäri kiepautukset
  • poispäin käännöt
  • sylkkärit
  • ja yksittäisten esteiden vahvistus -> itsenäisyys

Seuraavana olisi sitten MM-karsinnat, joissa ei muuta tavoitetta, kuin että pyrkisi itse liikkumaan hyvin ja ohjaamaan loppuun saakka. Sitä ennen treenaan vain loppuun asti ohjausta, helppoa ja kivaa menemistä ja vahvistan kontakteja ja keppejä.