Joo, jäi sitten karsinnat tyystin väliin, Piskiltä revähti ensin oikeanpuoleinen rintalihas, pari viikkoa ennen karsintoja ja sen jälkeen sillä kipeytyi selittämättömästi koko oikea reisi sekä ristiselkä. Pahimmillaan Piski liikkui kuin ikäloppu vanhus, pää alhaalla epämääräisesti könkäten. Huonossa liikkumisessa ei ollut mitään logiikkaa, joskus Piski kulki alkulenkin ok ja loppulenkin epäpuhtaasti, joskus taas toisinpäin. Piski kuvattiin lähes päästä varpaisiin (molemmat ranteet, lonkat, oej kokonaan olkaan saakka ja selkä. Mitään ei löytynyt kuvista eikä labroista. Shillä lailla.

Piskillä alkoi pitkä kipulääkekuuri, mutta sekään ei tuntunut tehoavan (metacam + gapapentiini). Siispä kotikonstit käyttöön - ihan niinkuin monesti ennenkin Piskin outojen kipujen kanssa. Varasin kolme aikaa osteopaatti Markus Laiokselle, joka on hoitanut Piskiä jo pari vuotta noin parin kuukauden välein. Lisäksi aloitin kokeilun "ravilla ranka rannoksi". Piski remmiin (yleensähän se on aina vapaana) ja ainoa sallittu liikuntamuoto on ravi. Jotta koira liikkuisi puhtaasti, lenkit oli alkuun lyhyitä (0,5 - 1,5km). Jouduin hölkkäämään saadakseni Piskille ravin, P pystyi ravaamaan vain tietyssä vauhdissa, muutoin se peitsasasi tai laukasi. Lenkkien lisäksi hieroin Piskiä ja etenkin sen erittäin kireää takareittä ja lutrasin siihen eclipse blue hevoslinimenttiä.

Pikkuhiljaa Piski on alkanut liikkua paremmin ja lenkkeilyä on nostettu asteittain. Ravi on jo melko hyvää. Nyt Piski pystyy ravaamaan reippaasti jo 5 - 6 kilsan lenkkejä mäkisessäkin maastossa. Piskin kolmen viikon osteopaatti käynnit on takana, toisen kerran jälkeen Piski venytteli takajalat ensimmäistä kertaa yli kuukauteen! Seuraava hoitokerta on syyskuun lopussa jolloin väliä tulee nelisen viikkoa. Myös agilityn treenaus on alkanut pikkuhiljaa. Rimat ovat lähes maassa ja olen tehnyt hyvin vähän kerrallaan. Piski ei luonnollisesti yritäkkään säästellä itseään ja veti tokissa treeneissä het keinusta läpi (huoh...) Mutta toiveikkaana ollaan, josko tässä päästäisiin taas normaaliin treeniin ja elämään :)