Pinkon kanssa alkoi nyt järjestelmällinen treenaus. Pinko osallistuu Lotan lopputyöhön, joka kuuluu Lotan opintoihin Käyttäytymistieteelliseen kouluttajakoulutukseen. Lopputyön aiheena on jonkin uuden toiminnon opettaminen vieraalle koiralle tai koirakolle eli tässä tapauksessa Lotta opettaa minut opettamaan Pinkolle etutassuilla koskemisen alustaan. Tavoite on, että Pinko menee alustan luo täysillä ja jää siihen odottamaan lupaa poistua. Tänään tehtiin koulutussuunnitelma, tässä se pääpiirteittäin:

1. P katsoo alustaan
2. P lähestyy alustaa
3. P koskee yhdellä tassulla alustaan
4. P koskee 2:lla tassulla alustaan
5. 2 tassua + keston lisäys, alle sekunnista pikkuhiljaa 5 sekuntiin asti
6. etäisyyden lisääminen aina 7 metriin saakka

Tänään treenasin ensin Lotan opastuksella kaksi kertaa, Pinko ei tajunnut katsoa alustaan, mutta kun alusta oli mun jalan päällä, se alkoi koskea siihen tassulla. (Laitettiin siihen, koska Pinko on tarjonnut mun mahaa koskemista tassulla aiemmin) Sen jälkeen siirrettiin alusta mun ja Pinkon väliin lattialle ja se alkoi nopeasti tarjota koskemista myös 2:lla tassulla.

Illalla treenasin vielä vähän lisää. Pinko koski alkuun tosi hyvin, tein 3 x 5 koskemisen sarjan. Treenasin muut koirat välissä (Piskille myös samaa, ihan vain omien taitojen parantamiseksi.) Sitten tein 2 x 5 sarja. En tiedä palkkasinko jotain väärin vai sekoittiko P siihen että se kävi itse koskemisen jälkeen makuulle syömään namia, mutta P alkoi tarjota myös maahan menoa alustan viereen. Tein vielä yhden sarjan ja keskityin palkkaamaan siitä kun P juuri astuu alustalle ja nyt se ei enää käynyt maahan edes syömään.  Haastavaa, kun joutuu itsekin opettelemaan uutta. Mutta tuleepa kerrankin treenattua jotain huolella alusta loppuun. Kiitos Lotalle opastuksesta, treenaus jatkuu huomenna :)