Keskiviikon city-lenkki

Eilen käytiin Assin ja isskikka Maatun + setterimummo Auran kanssa lähes citylenkkeilemässä. Lähdettiin kävelemään Myyrmäestä, käveltiin siitä ensin Malminkartonaan ja suunniteltiin kiertää Kaivokselan kautta takaisin. Koirilla oli kuitenkin muita suunnitelmia; kun olimme ylittäneet Malminkartanon juna-aseman ylimenevän sillan, alkoivat kaikki koirat vetää tieltä pois kohti alhaalla olevaa juna-asemaa. Ajateltiin sitten että voisihan noille pennuille näyttää juna-aseman ja junakin meni siinä juuri ja sitten saatiin vielä parempi idea lähteä kävelemään Kannelmäkeen ja tulla sieltä junalla Myyrmäkeen.

Olin jo varautunut kantamaan Pinkon junaan, se vähän jännittää joskus outoja alustoja ja junan ja raiteen väliin jää se 20cm kuilu. Meidän juna sattuikin olemaan matalalattia juna ja sinne oli penskankin helppo hypätä. Yllättävän vähän tuo maalaiskakara välitti koko junasta. Siinä vaiheessa kun Assi leimasi meille lippuja, oli sheltit jo kavunneet  matkustamoon ja harkitsivat keneen matkustajan syliin voisivat hypätä. Juna oli yllättävän täysi iltajunaksi ja sheltit oli ihan fiiliksissä moisesta ihmismäärästä  :) Junasta poistuminenkin sujui hyvin, Pinko ei ollut moksiskan suhisevasta ja paukkuvasta junasta ja ihmisvilinästä asemarakennuksessa. Shelteistä junailu oli selvästi piristävää vaihtelua peruslenkkiin.

Aura vanha näätä

 

Tiistaina treenasin omat koirat koulutusten jälkeen.

Pinkolle tein ensimmäistä kertaa puomia, tähän mennessähän se on opetettu menemään alustalle, länttäisemään 2 tassua siihen ja pysymään alustalla ~6s. Matti nosti Pinkon puomille ja minä odotin alhaalla. Olin kuvitellut, että Pinko juoksee puomin alas ja länttää tassua alustalle. No joo, kyllähän se tavallaan tekikin niin, ainut vaan, että se juoksi puomin alas ja meni puomin viereen makuulle - etutassut alustalla. Hämmennyin tilanteesta aivan täysin, enkä osannut näyttää Pinkolle mitä oikein halusin. Pinko selvästi yritti miettiä, että mitä tuo akka nyt oikein yrittää sanoa ja kun en saanut yrityksistä huolimatta kerrottua miten Pinkon halusin toimivan, Pinko päätti kokeilla itse: se piti tiukasti tassut alustalla ja nosti takajalat puomille. No nyt osasin jo toimia ja naksautin siitä. Sen jälkeen P menikin puomin juuri kuten olin suunnitellut: Matti nosti sen alastulon puoleenväliin ja P juoksi alustalle on-offiin. Itse olin koko ajan kyykyssä alustan edessä. Siitä alan heti häivyttää itseäni pois kun P vain tajuaa kunnolla tuon asennon. Otin Pinkolle vähän rataa (5 estettä) ja palkkasin oikein kunnolla ketunhännällä.  Putkeen P oikein ampui, samoin lähdön kutsun, ainut missä se oli vähän epävarma oli hyppykaarre, jossa itse liikun vähemmän.

Piskille tein rataa, se liikkui tosi hyvin ja innolla. Puomilla se vähän epäröi kun jäin tarkoituksella taaemmas. Kun laitoin hetkeksi sille alustan, se ei enää epäröinyt yhtään.  Nyt palkkasin sen kokoajan itse. Kepit meni myös tosi hyvin, nyt pystyi jo vedättämään metrin verran. Tavoitehan on päästä 5m edelle.

Pedon kanssa tein myös rataa, Peto meni superhyvin, jopa takaakiero muurille, joka oli medikorkeudessa onnistui heittämällä.