Paljonpa on tapahtunut viime vuonna, otetaan pikku kertaus viime vuodesta ja loppuun tämän vuoden tavoitteita.

Peto: Peto saavutti  kesäkuussa vihdoinkin AVA-arvon ja ne kisat jäivätkin sitten Pedon viimeisiksi kisoiksi. Heinäkuussa Peto jäi erossa Matille ja vaikka alkuun oli tarkoitus jatkaa Pedon kanssa kisaamista, ainakin silloin tällöin, niin toisin kävi; Pedolla todetiin heinäkuussa alimman kylkiluun sisäänpainuma, jonka vuoksi Peto on edelleen toipilaana ja käy fysioterapiassa Aistissa. Peto voi nyt oikein paksusti (kirjaimellisesti! muuton jälkeen lisäkiloja on kertynyt ja Peto muistuttaa enemmän hyljettä kuin sporttista agilitykoiraa..) Muuten Peto voi hyvin, se reagoi  kesällä voimakkaimmin eroon eikä alkuun ollut näkevinäänkään minua, mutta nyt se on palautunut jo omaksi itsekseen ja lähtee taas iloisesti lenkille meikunkin kanssa :)

Piski:

Piskillä oli oikein hyvä vuosi. Kaikki tavoitteet saavutettuiin ja sitä mukaa kun lisäsin uusia tavoitteita, niin niihinkin päästiin. Tältä näytti Piskin viime vuosi:

Tammikuu:

- siityminen 2lk -> 3lk

Helmikuu:

-ekat kolmosen kisat ja niistä ensimmäinen ava-0

Maaliskuu

- toka ava-0 Piskin neljänsistä kolmosen kisoista

- kolmas 0-voitto Turun kisoissa

Huhtikuu:

Piski porsasteli Joensuun pääsiäiskisoissa eikä kuunnellut ollenkaan mitään käskyjä tai ohjausta. Ensimmäisen kerran jouduin keskeyttämään suorituksen ja kävelemään radalta ulos. Tästä alkoi intensiivinen treenaus, jossa pääpaino hallinnalla...

Toukokuu:

- vähäistä kisaamista ja treenaamista Lauran polvivamman vuoksi

- Santalahden suhinoissa kuitenkin 0 ja kakkossija

Kesäkuu:

- Hyviä ratoja ja paljon ohjaajan pikkuvirheitä

- Kouvolasta 0-voitto ja tuplanolla oli ihan millin päässä...

Heinäkuu:

- vähäistä treeniä, lauma jakautui kahtia erossa

Elokuu:

- parit pieleen menneet kisat, Piski ei enää pysähdy puomilla kisoissa, treeneissä pysähtyy aina ja kisoissa ei koskaan. Jätän Piskin kisoista tauolle.

Syyskuu:

- Epävirallisia kisoja, jotta päästään puuttumaan kontakteihin, joka kerta Piski ryssii ekan radan ja on kuulolla tokalla radalla.

- Jonnan kanssa aletaan treenata kerran viikossa tosi pitkää rataa, kolme yritystä ja jollei nollaa tule, niin joutuu pois.

Lokakuu:

- treenaaminen vähäisempää kuin koskaan viimeisen 10 vuoden aikana. Kotonakin on uudet kuviot,  lauma uudistuu taas, nyt siinä on shelttien lisäksi labradorit Elmeri ja Hynynen.

Marraskuu:

- kisatauko on ohi, Lohjalla pikkukisoista irtoaa voitto ja eka nolla 2010 sm:iin

- seuraavissa kisoissa Piski on supervireessä, 0+voitto, hyl (tämä harmitti, ihan hölmö lipsahdus putken väärään päähän ja voitto ja triplanolla meni sivu suun!) ja vikalta radalta nolla + 2.sija

- treenaus on tuottanut tulosta, Piskin kanssa on todella kiva kisata ja puomille P pysähtyy nyt myös kisoissa.

Joulukuu:

treeniä ja laiskottelua, hyvä vuosi takana

-3 nollaa kasassa arvokisoihin

- 30 kisaa, 10 nollaa, joista 8 voittoa ja 2 kakkossijaa. 16 hyllyä, 3 vitosta ja 1 kymppi

- 2 ava-nollaa, ei yhtää hyppis ava-nollaa

 

Piskin tavoitteet vuodelle 2010:

- Fin AVA keväällä

- osallistumisoikeus 2010 sm:in ja mm-karsintoihin

- 2 x hyppy ava-0

- tuplanollia, tuplanollia...